Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/45/d546443712/htdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480
938 89 25 12 De dilluns a divendres de 8 a 20 hores (NO TANQUEM AL MIGDIA) info@latintavic.com

Com triar un tipus de targeta que s’adapti a les nostres necessitats

Sovint quan anem a triar unes targetes de visita ens trobem amb diferents tipus de targetes. Avui tractarem de llançar una mica de llum sobre els diferents acabats que podem trobar-nos i com saber com s’adapta a les nostres necessitats.

Com en tots els aspectes de la vida cal buscar un equilibri entre qualitat i preu. Anem a tractar de donar-vos unes senzilles directrius per ajudar a prendre la decisió correcta.

El primer a tenir en compte és el paper:
Paper Estucat: és el més utilitzat, també anomenat paper couché. Es tracta d’un paper sense porus, de gran suavitat i blancor. No tenir porus li fa suportar millor la humitat que un paper offset. Disponible en gramatges des dels 80gr fins als 450gr. Per a targetes de visita se solen utilitzar gramatges compresos entre els 300gr i els 450gr depenent de la consistència que vulguem que tinguin les targetes.
Paper Offset: el seu principal característica és la porositat. Es treballa en gramatges des dels 60 fins als 350*gr. Per entendre’ns podríem dir que són “els folis de tota la vida”. Hi ha gran multitud de diferents tipus de paper offset, col·legialment les cridem “targetes rugoses” i en cada impremta podràs trobar diferents tipus de papers pel que si volem un “paper determinat” pot arribar a ser molt difícil d’aconseguir.

Hem de tenir en compte que a igualtat de gramatges el paper estucat és més fi que l’offset, per la qual cosa un paper offset de de 250 o 260gr pot ser una bona opció a triar, no obstant això en paper estucat és recomanable de 300gr d’ara endavant. El paper offset sol considerar-se mes elegant, també el seu preu sol ser superior.

Respecte a triar el tipus de paper, una vegada triat entre estucat i offset, aquesta clar que quan més gramatge major duresa, aquí és on hem de valorar l’equilibri entre qualitat i preu.

Per triar el paper també és necessari tenir en compte l’acabat:
Les targetes impreses en paper offset no solen portar cap acabat posterior, per la qual cosa en triar el tipus de paper i gramatge haurem de tenir clar que aquest serà l’acabat final.
Les targetes impreses en estucat les tenim disponibles en acabat brillo o mat, sent únicament el tipus de paper, és a dir, no se’ls aplica cap acabat posterior, simplement triarem entre un paper mat o un amb una lleugera lluentor. Recomanem l’acabat mat, encara que com tot en la vida va en gustos.

Existeixen “tractaments” que es poden aplicar posteriorment a la impressió per tenir un millor acabat o un toc d’elegància:
Brillo UVI: Que és la lluentor UVI?, Es tracta d’una fina capa de vernís que li dóna una lluentor intensa a la targeta alhora que la protegeix de frecs i esgarrapades.
Plastificat: que són targetes plastificades?, també cridades targetes laminades, es tracta d’una fina capa o làmina de plastificat que s’aplica després de la impressió proporcionant un millor acabat i major consistència a la targeta. Podríem dir que és alguna cosa així com quan forràvem els llibres en el col·legi amb aquell plàstic adhesiu (salvant les diferències clar…).
Cantonades arrodonides: Targetes escaires arrodonides?, simplement això, arrodonir les cantonades pot ser un toc de distinció i elegància per a les nostres targetes.
Encunys / microperforats: Vols les targetes amb una forma especial?, O necessites que portin *algun tipus de trepant?, com per exemple per als tallers són molt habituals les “targetes amb forat”. O un microperforat que permeti partir les targetes en dues fàcilment… Existeixen tantes possibilitats d’encunys com ens aconsegueixi la imaginació.

Podem arribar a la conclusió que tan important és triar bé el tipus de paper i gramatge com el tipus d’acabat que vulguem donar-li després.

Esperem haver llançat una mica de llum sobre com triar el paper i l’acabat per tenir unes targetes de visita concorde a les nostres necessitats.

Share This