Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/45/d546443712/htdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480
938 89 25 12 De dilluns a divendres de 8 a 20 hores (NO TANQUEM AL MIGDIA) info@latintavic.com

Coneix més sobre els píxels i la seva funció en la impressió d’imatges.

Immersos com estem en l’era digital, segur que hauràs sentit moltes vegades la paraula píxel. Píxel fa referència a l’element d’una imatge. Es tracta de l’abreviatura de la paraula Picture Element. En concret, es refereix a cadascun dels punts que formen una imatge gràfica. Totes les imatges digitals que es mostren en un ordinador estan compostes per milions de píxels.
Com a exemple: quan ampliem una imatge amb les eines corresponents, veiem que aquesta es va descomponent en molts punts a mesura que l’engrandim o apropem. Si observem una imatge, des d’una distància prudent, els punts o píxels visualment desapareixen, encara que segueixen aquí.

Quina repercussió tenen els píxels?
El pixelat és un element essencial a l’hora d’imprimir una imatge, ja que quan els píxels són escassos, la imatge presenta una resolució molt pobra, de manera que el resultat serà de mala qualitat i la imatge poc definida en els seus contorns. Per contra, a més píxels, tindrem una major qualitat i resolució de la imatge. A major nombre de píxels també podrem imprimir la imatge a major grandària sense temor que es perdin detalls.

Per obtenir una impressió de qualitat, hem d’assegurar-nos que una imatge té, com a mínim, 300 ppp. Si té més píxels, molt millor. El que sí que necessites és saber la grandària de cada píxel per a la impressió en paper. Conceptes com el de píxels i resolució has de dominar-los i tenir-los en compte quan vulguis imprimir imatges, per la qual cosa necessites fer una sèrie de càlculs abans de portar les teves fotografies a la impressora.

L’únic inconvenient d’una imatge que té molts ppp és que ocupa més espai en el disc dur del nostre ordinador. Però, sense aquests píxels, no hi ha fotos de qualitat. Has d’aprendre a calcular-los i ajustar-los als programes d’edició que manegis.

Share This