Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/45/d546443712/htdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480
938 89 25 12 De dilluns a divendres de 8 a 20 hores (NO TANQUEM AL MIGDIA) info@latintavic.com

Què és una imatge vectoritzada? Quins beneficis m’aporta?

Existeix cert desconeixement sobre què són i para què serveixen les imatges vectoritzades. Potser succeeix això a causa del terme vector, moltes vegades associat a l’àmbit matemàtic. No obstant això, no té major dificultat explicar què és una imatge vectoritzada i els beneficis que comporta.
Suposem que realitzem una fotografia amb la nostra càmera. Aquesta imatge estarà formada per píxels. Ara, a major quantitat de píxels, major resolució i més qualitat. Una vegada hem obert aquesta imatge en el nostre ordinador o portàtil. Solem ampliar-la, bé sigui per fixar-nos en detalls que ens van passar per alt al moment de fer la captura o per posar especial atenció en algun punt concret de la imatge. Sigui el que sigui el motiu, la qual cosa succeeix quan es realitza aquesta acció és la progressiva pèrdua de definició en les formes i contorns de la imatge, empobrint així la seva visualització. Precisament en aquests casos podem recórrer a la vectorització, convertint una imatge formada per píxels en una altra formada enterament per vectors. El resultat d’aquesta conversió és una imatge que es podrà reduir o ampliar a qualsevol grandària, sense perdre un àpex de qualitat.

Les imatges vectoritzades són molt utilitzades avui dia per a tot tipus de sistemes d’impressió: serigrafia, brodats, retolació, gravats i impressió de gran format, cort en traçadors, fresadores, etc.

Les possibilitats són moltes. En termes creatius, convertir un logotip compost per píxels en un altre format per vectors és com si passéssim de dibuixar amb brotxa grossa a pinzell. Una imatge vectoritzada manté la qualitat i la definició en el seu contorn i roman inalterable davant qualsevol canvi de grandària que se li vulgui aplicar, aconseguint així una imatge nítida.

Share This