Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/45/d546443712/htdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5480
938 89 25 12 De dilluns a divendres de 8 a 20 hores (NO TANQUEM AL MIGDIA) info@latintavic.com

Vinils de tall i vinils impresos: Coneixes les diferències?

La versatilitat i la resistència ofertes per un material com el vinil proporcionen un amplíssim ventall de possibilitats quant al seu ús. Tractarem d’explicar-te de forma senzilla les diferències entre el vinil de tall i el vinil imprès, així com les característiques de cadascun.
El vinil de cort és una pel·lícula autoadhesiu que s’utilitza per a la decoració i la retolació de superfícies planes i ondades tant en interiors com en exteriors. Aquest tipus de vinils són encunyats amb un plòter (aparell de cort que permet tallar imatges de gran grandària) i tenen el mateix color per la superfície adhesiva que per la part exterior.

Per la seva banda, el vinil imprès consisteix també en un film autoadhesiu, pràcticament amb els mateixos usos que el vinil anteriorment citat. La diferència radica que aquest és de base blanca i s’aplica per mitjà de la impressió en la superfície.

El vinil de cort és de més qualitat que el vinil imprès, posat que l’eficàcia de l’adhesiu del primer és major, així com el seu acabat, que resulta perfecte al no tenir cap pestanya transparent al voltant de la impressió.

Les possibilitats que brinden el disseny i la qualitat dels colors tampoc són les mateixes entre l’un i l’altre. Els vinils d’impressió permeten una major varietat de dissenys i dibuixos d’alta resolució, encara que aquests es veuen perjudicats per la llum solar, perdent color amb relativa facilitat i, a més, cal tenir summa cura a l’hora de netejar-los. En canvi, els de cort es poden netejar pràcticament amb qualsevol producte de neteja sense veure’s afectats els colors i, com hem assenyalat, són tan resistents que poden utilitzar-se perfectament en l’exterior.

Amb aquestes línies esperem haver-te ajudat a diferenciar entre els vinils impresos i els vinils de tall per fer-te més fàcil l’elecció entre vinil de tall o imprès.

Share This